Què passa a la República Democràtica del Congo?

Des de mitjans dels anys 90 la República Democràtica del Congo (RDC) és escenari d’una guerra que ha causat al voltant de 5 milions de víctimes mortals, centenars de milers de desplaçats i refugiats, una greu crisi humanitària i violacions continuades dels drets humans contra el conjunt de la població civil, on almenys 200.000 dones i menors han patit la violència sexual com a arma de guerra.
Malgrat el seu greu impacte, és un conflicte oblidat per a l’opinió pública internacional i està silenciat per part dels mitjans de comunicació, que en donen una imatge parcial i esbiaixada, sense analitzar les seves arrels històriques i culturals, ni les dinàmiques locals, regionals i internacionals, vinculades no només a l’explotació dels recursos naturals sinó també a dinàmiques de poder, on Rwanda i altres països de la regió juguen un paper fonamental, en un món globalitzat on les grans potències (EUA, Xina) competeixen per ampliar les seves àrees d’influència.
Trencar el silenci que envolta la RDC permetrà donar veu als actors locals que s’organitzen per sobreviure i fer front a aquesta situació, fer visibles de manera concreta les connexions entre aquestes dinàmiques locals i la dimensió internacional, fer palès que el model de consum imperant contribueix a perpetuar una situació de violència i d’economia de guerra en la que participen directa o indirectament ciutadans congolesos i congoleses, però també empreses locals i internacionals, davant la permissivitat i fins i tot la complicitat de governs i organitzacions internacionals.

dilluns, 25 de febrer de 2013

PRIMER DIA DE MOBILITZACIÓ DAVANT DEL WMC13

Avui han començat les mobilitzacións amb motiu de la celebració del Congrés Mundial del Mòbil a Barcelona.


La Xarxa té previst mantenir les concentracions:


DIMARTS 26 FEBRER de 12 a 13h
DIMECRES 27 FEBRER de 18 a 19h
DIJOUS 28 FEBRER de 12 a 13h
 


Membres de la Xarxa d'Entitats per la R.D. Congo davant del WMC
Paral·lelament diferents mitjans es fan eco de la problemàtica que denunciem. P.ex. TV3 ha penjat una entrevista al director del film "Sang al mòbil". Documental , subtitulat i distribuït per la Xarxa arreu de Catalunya. Podeu visionar-lo a continuació.
 Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada