El 27 de febrer s’inaugurava el Congrés Mundial de Mòbils ( MWC) a la ciutat comtal: Barcelona, seu del Congrés fins l’any 2018. Aquell mateix dia la Xarxa d’entitats per la República Democràtica del Congo llançava la seva campanya No amb el meu mòbil!
La cobertura mediàtica d’aquest gran esdeveniment va ser impressionant: noticies sobre les darreres innovacions i aplicacions, sobre l’impacte econòmic per a la ciutat, sobre les 67.000 persones que s’estimen que el van visitar... Però, amb poc espai per fer ressò d’una altra realitat: la situació d’injustícia i de violència que pateix la població congolesa provocada, en part, per les condicions d’explotació i d’espoliació dels recursos naturals de la RDC. El 80 % de les reserves del Coltan es troben a la República Democràtica del Congo, un mineral imprescindible per a la fabricació dels telèfons mòbils. La majoria de multinacionals del sector de l’electrònica compren el coltan, el transformen i l’utilitzen, però són transparents en les seves cadenes de subministraments ? Dades i estudis indiquen que queda molt camí per recórrer i que els beneficis dels minerals explotats i espoliats no arriben a la població local, sotmesa a una violació constants dels seus drets.
Destaquem, però, que diferents mitjans de comunicació publicaren articles o entrevistes de membres de la Xarxa informant d’aquesta situació i de la responsabilitat de les empreses, i també de Catalunya, - compromesa amb una nova cultura de la Pau recollida en la Llei de Foment de la Pau (2003), coincidint amb els objectius de la campanya No amb el meu mòbil!. A continuació podeu consultar el recull de premsa:
Artilcles:Vilaweb
Coordinadora D’ONG i altres moviments solidaris de Lleida
Expansión
MèdiaCat.Observatori Crític dels Mitjans
El triangle
La Directa
Entrevistes ràdio:
Rac 1. El Món de Rac 1. 29/2/2012
Punt ORG 5/3/2012
Ràdio Hospitalet. Programa Tots els Matins. 13/3/2012
Entrevistes televisió:
Barcelona Televisió 29/2/2012
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada